Colour&Garden is het domein van Heiltje en Walter Hoogesteger in de tuin staat een gezellige hermitage waar allerlei activiteiten worden georganiseerd.

Onze tuin geschiedenis

Anno 2000 werd aan de Zuidlaarderweg 3 in Glimmen een perceel van 5000 m2 met oude behuizing gebouwd in 1850 aangekocht. Jaren hadden woning en bijgebouwen leeg gestaan en de grond er omheen was veranderd in een wildernis. Brandnetels en onkruid stond een meter hoog. Allerlei boomsoorten waren als zaailing groot geworden.

Met het ontginnen moesten wij nog beginnen.

Na aankoop werd de behuizing gesloopt en het terrein geëgaliseerd.
De bouwtekening werd ontworpen door architect Piet Strating.
De details zijn bedacht en aangebracht in eigen beheer door Heiltje en Walter Hoogesteger. Verrassend zijn de oude details die binnen en buiten doet vermoeden dat er een restauratie heeft plaats gevonden. Wij vinden dat het mooiste compliment. Ook de kleurtoepassing geeft een visitekaartje af van ons bedrijf wat op 21 maart 2011 is overgenomen door Jan en Fally Hoogesteger.
Is er een aantal jaren het schildersbedrijf Walter Hoogesteger Schilders gevestigd nu is er meer tijd en ruimte voor creatieve activiteiten.
De tuin is ingeplant met vele bomen en struiken, waarvan een aantal zeldzaam zijn. Op het gazon staat een natuurlijk kunstwerk, honderden buxusstruikjes vormen een buxusknoop met fraai ornament.

Oude bestrating en grind geven een nostalgische aanblik aan het geheel.
Je herkent de slingertuin met zijn liefelijke vormen.
Ook het ook het grote gazon met zijn meer dan honderd jaar oude perenboom en appelboom is bijzonder. Een loopbeek van 25 meter eindigt in een poel waar de ganzen Guus en Gijs zwemmen.


De vele Rhododendrons bloeien in tientallen kleurschakeringen. Dat is zeker ook bij de Hortensia's het geval. Volop kleur in de tuin die in de zomer met zijn bloeiende Oost-Indische kers een Monet sfeer uitstraalt.
Tenslotte kun je op de ruim halve hectare een weitje aantreffen met Katinka ons paardje en Geert en Griet de Saanengeiten die uitkijken uit hun Pipowagen. Genoeg te zien en te beleven bij de familie Hoogesteger.