Colour&Garden is het domein van Heiltje en Walter Hoogesteger in de tuin staat een gezellige hermitage waar allerlei activiteiten worden georganiseerd.

 

 

 

 

 

 

 

Tuin-&Cultuurreizen
Sneeuwklokjestour 2019 en meer…

Zaterdagmiddag 23 februari 2019 vertrekt de Colour & Garden touringcar om 13.00 uur vanaf het Transferium aan de rechterzijde vanaf het einde van de Vondellaan in Haren.
Er wordt op de grens van Groningen en Drenthe een 1e stop gehouden om u te laten genieten van de sneeuwklokjes in een heel verassende mooie omgeving.
Wij rijden richting Midwolda en maken een 2e stop bij de Ennemaborg en het koetshuis
In de voortuin staat honderden sneeuwklokjes en gekleurde boerenkrokussen.
Wij zijn ook welkom bij de bekende kunstenares Maya Wildevuur. Zij heeft in de vertrekken en gewelven van de Ennemaborg een afwisselende kleurrijke expositie.
In het Koetshuis naast de Ennemaborg staat de koffie of thee met gebak voor ons klaar wat in de prijs voor de sneeuwklokjestour zit inbegrepen. Vervolgens rijden wij langs de Oldambtboerderijen waar het voorjaar door de zachte winter in vele tuinen al zichtbaar wordt. De toverhazelaar (hamamelis) en Camelia's staan in bloei. De silhouetten van geknotte wilgenbomen op de erven zijn fraai om te zien. Wij rijden langs mooie boerderijen en het meer van de Blauwe stad naar de boerderij van de heer en mevrouw Mensinga in Oostwold voor een 3e stop.
De voortuin is een slingertuin met paden en een heuvel van zand opgebracht uit waterpartijen destijds. En majestueuze bomen, ontworpen door de bekende tuinarchitect Jan Vroom uit Glimmen.
Wij maken een korte wandeling naar de sneeuwklokjestuin met kas. Mevrouw Mensinga reist al jaren naar Engeland om haar kennis van de verschillende snowdrops uit te breiden.
Haar boeiende verhalen en kennis van sneeuwklokjes zijn bijzonder om te horen. Toen op de boerderij de werkzaamheden werden beëindigd werd er een bunder landbouwgrond gecultiveerd in een Engelse landschapstuin in heuvelachtig landschap met waterpartijen. Bomen en planten zijn aangeplant en natuurlijk staan er sneeuwklokjes meegebracht uit Engeland.
Wij rijden terug langs de Blauwe stad naar Haren. Het zal een sneeuwklokjestocht worden die ons weer op heel andere bestemmingen brengt dan de jaren er voor.
Om uiterlijk 17.30 uur zijn wij weer terug op het transferium in Haren.

Aanmelden voor de sneeuwklokjestour is mogelijk via info@colourandgarden.nl of telefonisch 06 - 53259764.
Betaling van deze sneeuwklokjes tour á € 15.= per deelnemer kan bij de touringcar.
De temperaturen stijgen naar 8 graden boven nul en echte winterkansen zijn er momenteel niet! Goede wandelschoenen zijn aan te bevelen.
tot ziens met een sneeuwklokjesgroet

De reisleiding
Walter en Heiltje Hoogesteger